Ο Εύζωνας πήρε και πάλι τη θέση του

Άμεση ήταν η αποκατάσταση όλων των φθορών που προκάλεσαν άγνωστοι, πριν μερικές ημέρες, και ο Τσολιάς, πήρε και πάλι την θέση του στην είσοδο της πόλης της Άρτας. Η συντήρηση...
και η αποκατάσταση των ζημιών έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων. Το άγαλμα επανατοποθετήθηκε μετά τη βίαιη πτώση κι απομάκρυνση που προκάλεσαν άγνωστοι.

 Η βανδαλιστική αυτή πράξη, απ' όπου και αν προήλθε, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των Αρτινών πολιτών και όχι μόνο, σημείωσε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Άρτας Δημήτρης Κέφης. Γενική ήταν η κατακραυγή, η αγανάκτηση και η θλίψη. Πολλά τα ερωτηματικά γι' αυτή την ενέργεια, ένα και μοναδικό το αίτημα που εκφράστηκε από όλους.

Να επανατοποθετηθεί ο 'Τσολιάς' ξανά στο βάθρο του, εκεί στον κόμβο του 'Εύζωνα', όπου έστεκε αγέρωχος εδώ και 46 χρόνια, σύμβολο αιώνιο, κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας. Από την πρώτη στιγμή, μετά την βανδαλιστική ενέργεια και πτώση του αγάλματος, από το Δήμο έγιναν, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ταχύτατα, όπως οφείλαμε και είχαμε δεσμευτεί προς τους δημότες μας, για την επανατοποθέτηση του αγάλματος.

 «Μέσα σε οκτώ ημέρες, έγινε η συντήρηση και αποκατάσταση του αγάλματος και από χθες το μεσημέρι, ο «Εύζωνας» βρίσκεται στη θέση που στεκόταν εδώ και 46 χρόνια. Τέλος, σε συνεργασία με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εντός των ημερών, θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση του φωτισμού του συγκεκριμένου σημείου. Ευχή προσωπική, αλλά και όλων μας, είναι να μην έχουμε ποτέ ξανά στο μέλλον, τέτοιες πράξεις στον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Κέφης.


http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας