Με 1,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι δήμοι για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Με 1,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι δήμοι για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Γιώργου Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών...

Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων. «Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς» δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ.Καρασμάνης.

Ωστόσο στάση αναμονής κρατούν οι αρμόδιοι με το θέμα φορείς του Δήμου Πρέβεζας στον οποίο, χάρη κυρίως στην προσφορά της Παρέμβασης για τα Ζώα , λειτούργησε το πρώτο Καταφύγιο στους Λάκκους Νεοχωρίου. Η λειτουργία του Καταφυγίου, η οποία ενισχύθηκε με το συμβολικό τέλος που θεσπίστηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για άλλους Δήμους. «Εμείς προχωράμε ανεξάρτητα από την συγκεκριμένη απόφαση» τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, σημειώνοντας ότι μέσω του προγράμματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών πληρώθηκαν χρήματα σε κτηνιάτρους και προμηθευτές. Εν τω μεταξύ μείζον πρόβλημα παραμένει η τακτική κάποιων να εγκαταλείπουν τα ζώα τους μόλις τα βαρεθούν, ενώ αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση και στο θέμα της επιθετικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων σκύλων που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν οι άνθρωποι από τα ζώα και τα ζώα από τους ανθρώπους. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την ασφάλεια και υγεία των πολιτών σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα. Παράλληλα πρέπει όμως να φροντίζει και για την ασφάλεια των ζώων από τη βία κάποιων ανθρώπων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι σαφώς η ευαισθητοποίηση των δημοτών για διάφορα θέματα προστασίας αδέσποτων ζώων καθώς και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιμόρφωση που φτάνει μέχρι την υιοθεσία ζώων από τους δημότες.








Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας