Έκλεψαν και έκαναν βανδαλισμούς στο Δημοτικό Σχολείο της Βαλανιδοράχης του Δήμου Πάργας (Φωτο)

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι «οι άγνωστοι έσπασαν τις πόρτες των γραφείων αναποδογύρισαν ότι βρήκαν μπροστά τους...


Φθορές σε πόρτες, θρανία, έδρες και καρέκλες καθηγητών, κλοπές εξοπλισμού και ζημιές σε καλαθάκια απορριμμάτων, βρύσες και σπασμένα τζάμια, συνθέτουν την εικόνα, που συναντάμε στο δημοτικό κτίριο της Βαλανιδοράχης.

Να τονίσουμε ότι τελευταία στεγαζόταν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλανιδοράχης - Τσουκνίδας, όπου διαλύθηκε ο Σύλλογος και το σχολείο χωρίς στοιχειώδη φύλαξη έμεινε στις διαθέσεις των οποιονδήποτε βανδάλων ή διαρρηκτών».

Το Fanaripress.gr ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Χωριού όπου απέφυγε να μας μιλήσει.

Οι κάτοικοι ζητούν αμεσα διορισμό ειδικά εκπαιδευμένων φυλάκων, στα σχολικά συγκροτήματα, το οποίο το κόστος θα είναι μικρότερο σε σχέση με την αντικατάσταση ή επισκευή των διαλυμένων υλικών των σχολείων μετά από διάρρηξη ή βανδαλισμό.

Και την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος και καλούν τους αρμόδιους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Σημαντική οικονομική ζημιά, που ξεπερνούν χιλιάδες ευρώ και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και τους δημότες, επιφέρουν βανδαλισμοί και καταστροφές του δημοτικού σχολείου, Βαλανιδοράχης
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας