Αποστολή:«Προώθηση της απασχόλησης,στήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων και καταπολέμηση της φτώχειας»

Η ανεργία και η φτώχεια οι δύο μεγάλες πληγές της Ηπείρου τέθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την προετοιμασία της Ηπείρου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων των δήμων της Ηπείρου. Να σημειώσουμε...
ότι η περιφέρειά Ηπείρου όχι μόνο είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία αλλά είναι και η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και οι Ηπειρώτες παραμένουν φτωχότεροι μεταξύ των φτωχών.

Στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης βρέθηκαν οι θεματικοί στόχοι «Προώθηση της απασχόλησης και στήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» και «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας».

 Τα συμπεράσματα- προτάσεις στα οποία κατέληξε η σύσκεψη είναι η διαχείριση της ανεργίας να γίνει μέσω επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των δήμων, τα προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους να είναι τριετούς διάρκειας και να επιδοτείται η ασφαλιστική κάλυψη των απασχολούμενων.

Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας