Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάθεσης μελέτης για την κατασκευή αποχέτευσης Τ.Κ Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης, Μύτικα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάθεσης μελέτης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης, Μύτικα» μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου....

  Η προκαταρτική μελέτη, προΰπολογισμού 6 χιλιάδων ευρώ, ανοίγει το δρόμο για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ.

 Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης η διαχείριση των λυμάτων των οικισμών της πόλης θα δώσει τη δυνατότητα να προστατευθεί ο Αμβρακικός Κόλπος και γενικότερα το περιβάλλον της περιοχής. Με την ένταξη των οικισμών σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο παρεμβάσεων ολοκληρώνονται ουσιαστικά οι παρεμβάσεις για τα έργα προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου στα όρια του Δήμου. 

Η παρέμβαση θα συμπληρώσει το μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αποχέτευση του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου Στεφάνης Ωρωπού. Το έργο αυτό, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς, θα δώσει επίσης λύση στο χρόνιο πρόβλημα της διάθεσης των ανεπεξέργαστων λυμάτων των οικισμών του πρώην Δήμου Λούρου στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.

Η προκαταρτική μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ Μιχαλιτσίου, Φλαμπούρων, Νικόπολης , Μύτικα» θα είναι έτοιμη σε δύο περίπου μήνες, ενώ τα χρήματα για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης –ύψους 400 χιλιάδων ευρώ- έχουν ήδη εγκριθεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας