Μήνυμα Πρωτοχρονιάς 2014 τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου

Αγαπητά μου παιδιά,

Αν υπάρχει κάτι στη ζωή μας που δεν τιθασεύεται αυτό είναι η αέναη κίνηση του Χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμαστε προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθώντας τα γεγονότα, που περνούν από μπροστά μας χωρίς ελπίδα αναστροφής...
Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Και αλίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρει την απάντηση στο πρόβλημα του Θανάτου. Την απάντηση τη δίνει η χριστιανική πίστη.

Η ιστορία γεννά τα γεγονότα. Κι εμείς συμπράττουμε σ' αυτά, άλλοι για το καλό κι άλλοι για το κακό. Η ελεύθερη επιλογή, ανυπολόγιστη δωρεά του Θεού στον άνθρωπο, είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Άλλοι επιλέγουν με την προοπτική της αιωνιότητας και άλλοι με κριτήριο το πεπερασμένο μήκος της επίγειας ζωής.

Κάθε Πρωτοχρονιά είναι συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Ζούμε χρόνια δύσκολα, σκοτεινά. Χρόνια ανατροπής δεδομένων και εκθεμελίωσης κεκτημένων. Χρόνια που ο άνθρωπος ευτελίζεται ως πρόσωπο και απαξιώνεται. Οι Έλληνες ζούμε στο κέντρο ενός κυκλώνα, που ονομάζεται κρίση και είναι πρωταρχικά πνευματική και ηθική.

Κάποιοι αδελφοί μας στερούνται τα βασικά για την επιβίωση τους, κάποιοι κυριολεκτικώς πεινούν. Ενώ άλλοι σκαλίζουν στα απορρίματα για να βρουν να ντυθούν. Και ενώ το σκηνικό γύρω μας είναι αυτό, μια νέα χρονιά ανατέλλει.

Ας σταθούμε όλοι όρθιοι με αισιοδοξία και ελπίδα. Ο λαός μας ξέρει από αγώνες. Το έχει αποδείξει στο παρελθόν με το αίμα του. Και θα το αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε δυνατοί και αντέχουμε. Για να ξαναβρούμε την ελπίδα που μας κλέψανε.


Ευλογημένο το 2014. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Μέ πατρική ἁγάπη και εὐχές

Ὁ Μητροπολίτης

† Ὁ Νικοπόλεως καί Πρεβέζης Χρυσόστομος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας