Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το νοσοκομείο Πρέβεζας και για το νέο έτος


Τραγική θα είναι η κατάσταση τη νέα χρονιά στο νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά και στο χώρο της υγείας γενικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στη συνέντευξη τύπου από τον Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου. Όπως ανέφερε...
ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Βουγέλης η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ μειώνεται κατά 30% κάτι που θα σημάνει και την διάλυση του Οργανισμού καθώς θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων του. Αντίστοιχη μείωση 30% - 32% θα υπάρξει και στην κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό. Όσον αφορά το προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο κ. Βουγέλης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία μείωση του προσωπικού του Νοσοκομείου μας της τάξης του 35%. 

Ο ίδιος τόνισε πως το Νοσοκομείο Πρέβεζας έχασε 33 εργαζόμενους προσωπικό είτε ιατρικό είτε νοσηλευτικό ή διοικητικό και δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το 2014 το Νοσοκομείο θα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση. 

Ο κ. Βουγέλης θύμισε ότι το Νοσοκομείο δέχθηκε ένα στρατηγικό πλήγμα με το νέο οργανόγραμμά του το οποίο εγκρίθηκε πριν από ένα χρόνο όπου χάθηκαν 22 θέσεις ειδικευμένων γιατρών. Για υπηρεσίες όπως καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο κ. Βουγέλης ανέφερε κομμάτι - κομμάτι οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Πρέβεζας παραχωρούνται στους ιδιώτες και το ίδιο θα συμβεί και με τις διοικητικές υπηρεσίες . Την ίδια στιγμή έχει προαναγγελθεί διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, «Εάν φύγουν όλοι αυτοί, ανοίγει και ο δρόμος για τις Εταιρείες των ιδιωτικών ασθενοφόρων.

 Στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου αναφέρθηκε ο γραμματέας του Συλλόγου Θανάσης Ανωγιάτης και τόνισε πως με τις συγκεκριμένες μειώσεις το Νοσοκομείου δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί λειτουργικά, ενώ μεγάλο θα είναι το πρόβλημα και ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Παράλληλα ο κ. Βουγέλης σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη σωματεία και φορείς να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και να σχεδιάσουμε και οργανώσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα. 

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα στις 6:30 τα απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς για τις εξελίξεις στην Υγεία που θα επηρεάσουν και την περιοχή μας, όπως οι νέες άγριες περικοπές στη κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων και γενικά των δημοσίων δομών υγείας κ.α.

πηγη..Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας