Οι δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Πρέβεζας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Τις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής το οποίο λειτουργεί εδώ και ένα περίπου μήνα στην Πρέβεζα με πρωτοβουλία του Δήμου, παρουσίασαν...
ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου ,η ψυχολόγος Σταυρούλα Πουλιάνου και η κοινωνική λειτουργός Ακριβή Κατσανού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και κοριτσιών, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα ενάντια στην βία κατά των γυναικών, η οποία ως φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

 Όπως τόνισε εισαγωγικά ο κ.Μπαΐλης η βία και πολύ περισσότερο η ενδοοικογενειακή βία, αποτελεί ένα πρόβλημα που πλήττει όλο και περισσότερες γυναίκες αφού τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά. «Μακάρι να μην υπήρχαν τέτοια προβλήματα από την στιγμή όμως που υπάρχουν, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ακριβώς αυτό τον ρόλο καλείται να διαδραματίσει το Κέντρο Συμβουλευτικής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ.Πουλιάνου, 1 στις 3 γυναίκες έχει πέσει θύμα κακοποίησης. Συνολικά τα 2,5 τελευταία χρόνια η γραμμή 51900 έχει δεχτεί 12.313 κλήσεις. Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και οι βιασμοί, ενώ τα περιστατικά κακοποίησης αφορούν κυρίως γυναίκες από 25 έως 54 ετών , άνεργες, κακής ή μεσαίας οικονομικής κατάστασης. 

Η κοινωνική λειτουργός Ακριβή Κατσανού παρουσίασε ένα αληθινό παράδειγμα ενδοοικογενειακής βίας, καλώντας τις γυναίκες να δείξουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.

Το Κέντρο της Πρέβεζας, το οποίο σύντομα θα ενισχυθεί και με κοινωνιολόγο, έχει ήδη αρχίσει να δέχεται περιστατικά. Βασικό στοιχείο της όλης διαδικασίας είναι η εχεμύθεια και η ανωνυμία ενώ οι γυναίκες που απευθύνονται εκεί εκτός από νομικές συμβουλές μπορούν ακόμη και να φιλοξενηθούν σε έναν από τους ξενώνες που διαθέτει η δομή ανά την Ελλάδα. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής της Πρέβεζας , στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας (οδός Ιωνίας) και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες γραφείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2682024444.







Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας