Ανησυχία και προβληματισμός για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό Πρέβεζας

Την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους για τις εξελίξεις στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατέθεσαν φορείς που συμμετείχαν στην ενημέρωση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Σουμαλεύρης...


 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής ΝΔ. Πρέβεζας Δημ. Τσουμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Ζηρού και άλλοι φορείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον κ.Σουμαλεύρη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

«Μετέτρεψαν τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο Υγείας σε αγοραστή Υγείας είπε ο κ.Σουμαλεύρης, προβλέποντας ότι την μεγάλη πίτα των εργαστηριακών εξετάσεων θα την πάρει ο Ιδιωτικός Τομέας. 

Την ίδια στιγμή η Πρέβεζα θα μείνει με τρεις ή τέσσερις ειδικότητες (παιδιατρική, ψυχιατρική, οδοντιατρική και καρδιολογία ενδεχομένως) αφού καταργούνται όλες οι υπόλοιπες για τις οποίες ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ανατρέξει σε ιδιωτικό γιατρό» είπε ο κ. Σουμαλεύρης.

Τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ έδωσε ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουμάνης. 

Ο Δήμαρχος Πάργας Αθ. Λιόλιος μίλησε για μεγάλη δυσκολία, ζητώντας να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις που θα προασπίζουν την δημόσια δωρεάν υγεία.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για να στηρίξει τα πολυιατρεία Λούρου και Ζαλόγγου, ενώ δήλωσε ότι «Είμαστε δίπλα σας και πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε πάνω από όλα το Νοσοκομείο ανοιχτό, όχι να λειτουργήσει σαν κτίριο, αλλά σαν Νοσοκομείο και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να στελεχωθεί».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Βαγ. Μπακόλας ανέφερε ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί επιτροπή που θα προτείνει τις αλλαγές υγείας στο Νομό βάσει των ιδιαιτεροτήτων που αυτός παρουσιάζει.

Να στελεχωθούν με προσωπικό τα υπάρχοντα κέντρα υγείας και όλοι σε συνεργασία με τους βουλευτές να καταθέσουμε κοινή πρόταση σημείωσε ο θεματικός αντιπεριφερεάρχης κ. Νίκος Ανατολιωτάκης , ενώ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Χρ. Δημόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, όχι να την διαλύσουμε».

Οι φορείς συμφώνησαν στην έκδοση ενός ψηφίσματος το οποίο θα περιλαμβάνει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Νομό.

Εν τω μεταξύ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα και έως και την Τετάρτη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ' αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους, προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον Οργανισμό. 

Ο κ. Σουμαλεύρης ζήτησε από τους παρευρισκομένους να μην μείνουν αδρανείς αλλά και από τους πολίτες της Πρέβεζας να στηρίξουν κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση της υγείας στο νομό.

 Ο ιατρικός κόσμος, αντιδρά «στα σχέδια των δανειστών μας για απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, που σήμερα είναι αναγκαίες παρά ποτέ, καθώς και στη μεγάλη μείωση των δαπανών Υγείας, που θα σημάνει την περιθωριοποίηση του ιατρού και την εξαθλίωση κάθε ασφαλισμένου». 










Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο δεν θα υπάρχει δωρεάν υγεία, όλα στον ιδιώτη.Ο ΕΟΠΥΥ σε λίγο δεν θα υπάρχει και έτσι όλοι οι ασφαλισμένοι εκτός από τις εισφορές που πληρώνουν,θα
βάζουν και από την τσέπη τους γιά ιατρική επίσκεψη και θα πληρώνουν ακριβά τα
φάρμακά τους.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Κ. ΧΗΚΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας