Δίπλα στον Αμβρακικό… νεκροταφείο ζώων Αποκαλυπτικές εικόνες


Εικόνες ντροπής... Εικόνες που δεν έχουν προηγούμενο. Ασυνείδητοι μετέτρεψαν σε εστία ρύπανσης με τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αποστραγγιστική τάφρο στην περιοχή Στρογγυλής του Δήμου Αρταίων.
Αγελάδες νεκρές...
 υπολείμματα από άλλα ζώα, πλαστικά και σκουπίδια... Και σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων η συγκεκριμένη τάφρος δεν είναι η μοναδική που έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ζώων. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες, πέριξ του Αμβρακικού.
Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι και με νόημα δείχνουν ως υπεύθυνους της κατάστασης επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα. Όπως σημειώνουν ορισμένοι από αυτούς λειτουργούν χωρίς κανέναν σεβασμό στις άδειες που τους έχουν χορηγηθεί.
Παράλληλα τόσο ο ΤΟΕΒ όσο και ο Δήμος Άρτας δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον καθαρισμό των τάφρων οι οποίες αποτελούν πια μόνιμες εστίες ρύπανσης.
Ο Δήμος Αρταίων, που έχει την ευθύνη, παρότι ενημερώθηκε εδώ και μέρες για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη τάφρο δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
Μάλιστα η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας η οποία έγινε δέκτης των καταγγελιών, απέστειλε έγκαιρα σχετική αναφορά προς το Δήμο Αρταίων. Μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου Αρταίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ζήτησε τη συνδρομή μηχανήματος του ΤΟΕΒ Λούρου.
Έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των νεκρών ζώων, που αποτελούσαν εστία μόλυνσης τόσο για τη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και για τον Αμβρακικό Κόλπο όπου καταλήγουν τα νερά των αποστραγγιστικών τάφρων.
Όπως τόνισε ο κ. Ψαθάς το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πέριξ του Αμβρακικού είναι πολύ σοβαρό. Ο ίδιος και οι υπηρεσίες του έχουν προχωρήσει επανειλημμένα σε συστάσεις όμως υπάρχουν αυτοί που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας