Πρέβεζα: Πονοκέφαλο για τις αστυνομικές αρχές αποτελούν τα αυξημένα κρούσματα μικροδιαρρήξεων και κλοπών


«Πονοκέφαλο» για τις αστυνομικές αρχές αποτελούν τα αυξημένα κρούσματα μικροδιαρρήξεων και κλοπών που καταγράφονται τους μήνες του καλοκαιριού. Σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων από τα οποία
έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά , παραβιασμένες πόρτες κατοικιών απ' όπου έχουν κάνει «φτερά» τιμαλφή, έχουν μπει πλέον στην ημερήσια διάταξη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρσι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο είχαμε στην Ήπειρο καταγεγραμμένες 25 διαρρήξεις και κλοπές  και πέντε απόπειρες κλοπών εκ των οποίων,  αρκετές αφορούσαν την Πρέβεζα.

Μάλιστα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, προχώρησε στη δημοσιοποίηση ορισμένων μέτρων προστασίας. Μεταξύ των άλλων  πρώτα και κύρια ασφαλίστε  καλά τις  πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας  με κάθε διαθέσιμο μέσο ασφαλείας.

Ενεργοποιείστε το σύστημα συναγερμού και μην  τοποθετείτε αντικλείδια σε μέρη που μπορούν να εντοπίσουν οι διαρρήκτες.

 Μην  αφήνετε σε κοινόχρηστους χώρους ή στον κήπο αντικείμενα που διευκολύνουν την αναρρίχηση επίδοξων κλεφτών αλλά και ούτε σημειώματα έξω από την πόρτα ή μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή που να γνωστοποιούν  ότι απουσιάζετε.

Την ίδια στιγμή χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί κατά την οδήγηση  επειδή  το καλοκαίρι παρατηρείται μεγαλύτερη κυκλοφορία αυτοκινήτων και οι μετακινήσεις μας είναι πιο συχνές, και μάλιστα πολλές φορές με όλη την οικογένεια.

 Πρέπει κατά την οδήγησή μας να φορούμε ζώνη ασφαλείας, να μην μιλάμε στο κινητό, να δείχνουμε  ιδιαίτερη προσοχή στις στροφές, κατοικημένες περιοχές και δρόμους χωρίς μπαριέρα ή στηθαίο και  να κρατάμε χαμηλές ταχύτητες.
Τα όρια ταχύτητος, οι πινακίδες με οδηγίες και τα φανάρια βρίσκονται εκεί για να μας προστατεύουν εφόσον τα σεβόμαστε. 

Για τους μοτοσικλετιστές, ισχύουν περίπου τα ίδια, πρέπει όμως να ξέρουμε ότι χωρίς το σωστό κράνος και το προστατευτικό ντύσιμο είμαστε εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο. Τα δίκυκλα δικαιούνται, όπως όλα τα τροχοφόρα, τη δική τους θέση στους δρόμους.

πηγη..Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας