Δύο ξεχωριστές παραστάσεις εμπνευσμένες από την μουσική μας παράδοση σε Λούρο και Πρέβεζα

Δύο ξεχωριστές παραστάσεις εμπνευσμένες από την μουσική μας παράδοση θα παρουσιάσει σήμερα Σάββατο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας και αύριο Κυριακή στο Αμφιθέατρο του Λούρου...
η Ομάδα Μουσικό Πολύτροπο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 H παράσταση στην οποία συμμετέχει και η Πρεβεζάνα φοιτήτρια Μαρία Νέσσερη έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτυπώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο δρώμενα και αγαπημένους μύθους και παραδόσεις του ελληνικού λαού.

Η σκηνοθετική επιμέλεια και η μουσική διδασκαλία ανήκει στον Γιάννη Καϊμάκη, ενώ μια μεγάλη ομάδα έχει φροντίσει για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της παράστασης. 

Σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 20.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας θα δοθεί παράσταση με τίτλο: «Ένα πουλί , καλό πουλί» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και προαιρετική προσφορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 20.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Λούρου θα δοθεί παράσταση με τίτλο: «Κόρη μ’ κι αν περπατείς λιανά…..» με θέμα την απαγορευμένη αγάπη του Γιάννου και της Μαριγώς. 

Οι ήχοι της φλογέρας, της τσαμπούνας και της γκάϊντας πλέκονται με τους ρυθμούς του ντεφιού και του νταουλιού, ενώ τα τραγούδια που συνοδεύουν τις παραστάσεις προέρχονται από την Θράκη, την Μακεδονία και την Ήπειρο και είναι πολύ γνωστά και αγαπημένα.





Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας