Χαράτσι από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας στους αγρότες της Πρέβεζας

Το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης, που επιβάλλει η Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας, στους αγρότες της Πρέβεζας, κατά την υποβολή αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση από 30 έως 80 ευρώ...
τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου. 

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου η συγκεκριμένη χρέωση είναι παράνομη, όπως προκύπτει και από απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέροντας ότι οι αιτήσεις ΟΣΔΕ υποβάλλονται δωρεάν.

Πρόσθεσε ότι έχει προβεί σε σχετικές παρεμβάσεις προς την Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας – που έχει αναλάβει το σχετικό έργο και στην Πρέβεζα- χωρίς ωστόσο να αλλάξει η στάση εκ μέρους της και ζήτησε να υπάρξει απόφαση για αυτό το θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Στα προβλήματα που υπάρχουν με το πρόγραμμα ΟΣΔΕ, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητά χρήματα από τους αγρότες, καθώς το εν λόγω έργο το έχει αναλάβει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με δημοπρασία η ΠΑΣΕΓΕΣ, που το ανέθεσε με αμοιβή στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.






Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας