Kατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Απολογισμός και Ισολογισμός του Δήμου Πρέβεζας οικ. Έτους 2011

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μειοψήφησαν οι παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης...
 

Την οικονομική εικόνα του Δήμου παρουσίασε στην εισήγηση του κατά την συζήτηση του θέματος ο αντιδήμαρχος οικονομικών Λάζαρος Πιπιλίδης, ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική ορθής και συνετής διαχείρισης, λαμβάνοντας υπόψη όπως επεσήμανε τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις για χρέη παλαιότερων ετών που φτάνουν καθημερινά στο δήμο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης , αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τόνισε ότι ουσιαστικά είναι ο πρώτος ισολογισμός της νέας δημοτικής αρχής η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που δεν έχει τέλος. Κληθήκαμε να πούμε τι παραλάβαμε, συνέχισε ο δήμαρχος αλλά δυστυχώς ούτε αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε για το ακριβές ποσό των υποχρεώσεων αφού καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. 

Οι κρατικές επιχορηγήσεις ΚΑΠ και ΣΑΤΑ είπε ο κ. Μπαΐλης είναι μειωμένες βάση επίσημων στοιχείων κατά 60% και με αυτά τα χρήματα προσπαθούμε να σταθούμε και τα καταφέραμε με πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Ο κ. Μπαΐλης μίλησε για αυστηρή ορθολογική διαχείριση με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Ο ίδιος θύμισε ότι δεν έγινε καμία αύξηση στα τέλη τα τρία τελευταία χρόνια, εκτός από την επιβεβλημένη δαπάνη για την μεταφορά των απορριμμάτων και αναφέρθηκε και στην φετινή μείωση που έγινε στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη δίπλα στους δημότες», είπε ο κ. Μπαϊλης, ενώ πρόσθεσε ότι εύκολα μπορεί κάποιος να κάνει κριτική αλλά χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις για να πάει ο Δήμος μπροστά.






Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας