Σοβαρές οι ελλείψεις προσωπικού στη ΔΟΥ Πρέβεζας

Σοβαρές οι ελλείψεις προσωπικού στη ΔΟΥ Πρέβεζας μετά την συγχώνευση των Εφοριών του Νομού σύμφωνα με αναφορά του οικονομικού επιθεωρητή Νικόλαου Καττή...
προς το Υπουργείο Οικονομικών που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επιθεωρητής ανέλαβε να καταγράψει τα κενά και τις δυσλειτουργίες για κάθε μία από τις Εφορίες της Ηπείρου. Ιδιαίτερη μνεία στο σημείωμά του προς το υπουργείο Οικονομικών κάνει για τη ΔΟΥ Πρέβεζας, τη δεύτερη κατά σειρά οικονομικού μεγέθους Εφορία της Ηπείρου (μετά τα Ιωάννινα), που ατύχησε να μην την επιθυμήσουν οι εφοριακοί της περιοχής όταν συγχωνεύτηκε με άλλες του αυτού νομού, καθώς προτίμησαν Εφορίες γειτονικών νομών, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

 Η ΔΟΥ Πρέβεζας, σημειώνει, λειτουργεί οριακά από άποψη προσωπικού, με αριθμό υπηρετούντων υπαλλήλων υπολειπόμενο σε ποσοστό 150% της προβλεπόμενης οργανικής συνθέσεως (υπηρετούντες 30, οργανική σύνθεση 72). Χαρακτηριστικό είναι πως δεν διαθέτει επόπτη ελέγχου (προσφάτως δε και υποδιευθυντή φορολογίας) καθώς και τμηματάρχες, η δε πιθανή τοποθέτηση έστω και κατ' ανάθεση θα δημιουργήσει κενό αναπλήρωτο στο τμήμα προέλευσης. 

Ο οικονομικός επιθεωρητής ζητεί μετακινήσεις υπαλλήλων από τις γειτονικές ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ Ηπείρου για τη συγκρότηση συνεργείων ελέγχων στην Πρέβεζα. Η παρέμβασή του εισακούστηκε, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν έστω ελάχιστοι υπάλληλοι από το ΣΔΟΕ Ηπείρου και τη ΔΟΥ Άρτας, ώστε να συνδράμουν στη συγκρότηση συνεργείων ελέγχου τα οποία βοήθησαν στη βεβαίωση τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.





Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας