Άρτα: Υψηλές προσδοκίες για τα εσπεριδοειδή

Καλή ήταν η φετινή χρονιά για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της Άρτας και ακόμη πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά...


Χαρακτηριστική και η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκου Γκίζα ο οποίος ανέφερε ότι στα δέντρα είναι περισσότερα τα άνθη από τα φύλλα.

 «Εύχομαι να πάει καλά το υπόλοιπο της περιόδου ούτως ώστε με μια πολύ καλή, με μια πολύ μεγάλη σοδιά να μπορέσουμε να απολαύσουμε και καλές τιμές για να στηριχθεί λίγο το εισόδημα του εσπεριδοπαραγωγού ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν είχε και το καλύτερο εισόδημα», ανέφερε ο κ. Γκίζας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

Όμως η χρονιά δεν αναμένεται εξ ίσου καλή για τους ακτινιδοπαραγωγούς αφού παρατηρείται μεγάλη ακαρπία. Μάλιστα εντός των ημερών ο Συνεταιρισμός θα στείλει σχετική επιστολή – αναφορά προς τον ΕΛΓΑ για να παρακολουθηθεί το φαινόμενο αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια παραγωγής θα είναι η πρώτη χρονιά που «θα έχουμε ελάχιστη παραγωγή», μήπως και «μπορέσει να καλύψει τους παραγωγούς».

Ο κος Γκίζας σημείωσε πως οι ακτινιδοπαραγωγοί του μεταφέρουν ότι «δυστυχώς η ανθοφορία και η καρπόδεση στα ακτινίδια είναι σε ελάχιστο βαθμό».






epiruspost.gr