Οριστικά εκτός Ευρώπης ο Π.Α.Σ Γιάννενα

Το όνειρο... έσβησε και στην παράταση! Η απόφαση του CAS ήταν αρνητική για τον ΠΑΣ Γιάννενα που περιορίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις...


 Η μη αδειοδότηση για Ευρωπαϊκή παρουσία ήταν γνωστή εδώ και πολλές εβδομάδες. Όμως η διοίκηση του ΠΑΣ έφτασε την υπόθεση μέχρι και το CAS προκειμένου να παίξει... τα ρέστα της.

Το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση για την... απόσυρση από την ΟΥΕΦΑ του αγώνα της Ξάνθης με την Λίνφιλντ αναπτέρωσε τις ελπίδες στους φίλους του «Άγιαξ της Ηπείρου»! Τελικά το μεσημέρι της Τρίτης βγήκε η οριστική απόφαση που ήταν αρνητική για τους Ηπειρώτες και έτσι το όνειρο για παρουσία στο Europa League... έσβησε άδοξα! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Court of Arbitration for Sport αναφέρει για τον ΠΑΣ Γιάννινα: 

«Λωζάνη, 16 Ιουλίου 2013 Το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS) απέρριψε την προσφυγή που άσκησε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 (Ελλάδα) κατά της απόφασης που ελήφθη στις 26 Ιουνίου 2013, από το τμήμα εκδίκασηςτης UEFA Λέσχη Σώμα Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα δεν είναι δεκτή στοUEFA Europa League της περιόδου 2013/14. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση της UEFA, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα παραβίασε το Σύστημα Αδειοδότησης Ομάδων της UEFA και τους κανονισμούς του οικονομικού Fair Play μετά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές, στις 31 Μαρτίου 2013, καθώς και για το γεγονός ότι κατέθεσε τις οικονομικές καταστάσεις που δεν αντικατοπτρίζει ορθά την πραγματική οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
Στην προσφυγή του στο CAS που κατατέθηκε στις 4 Ιουλίου 2013, η ελληνική ομάδα ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της UEFA, ή εναλλακτικά να αντικατασταθεί με νέα απόφασησυμπεριλαμβανομένων των λιγότερο αυστηρών κυρώσεων. Τα μέρη, μαζί με τους εκπροσώπους και τους μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2013 στην έδρα CAS στη Λωζάνη.
Η ομάδα CAS, αποτελείται από τον κ. Olivier Carrard, πρόεδρος από την Ελβετία, οι κ.κ. Εφραίμ Barakαπό το Ισραήλ και Luigi Fumagalli από την Ιταλία που αποφάσισαν να επιβεβαιώσουν τη νομολογία τουCAS σε σχέση με το οικονομικό fair-play και απέρριψαν την προσφυγή. Το δικαστήριο του CAS εξέδωσετην απόφασή του σήμερα, χωρίς τους λόγους, η οποία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρεται στην αρνητική απόφαση του CAS λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο... Άγιαξ της Ηπείρου έδωσε έναν μεγάλο και έντιμο αγώνα και έδειξε πως δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

 Η αλήθεια είναι πως μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για μη συμμετοχή του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Ηπειρώτες είχαν λίγες έως ελάχιστες ελπίδες στην προσφυγή που κατέθεσαν στο CAS. Το καλό είναι πως δεν τα παράτησαν και γι' αυτό παρά τον οριστικό αποκλεισμό τους από την Ευρώπη, εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μεγάλο και έντιμο αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει ότι δεν έγινε δεκτή από το CAS η έφεση που είχε καταθέσει κατά της UEFA. Δόθηκε ένας μεγάλος έντιμος αγώνας από όλους, τον πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, που μπορεί να μην είχε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούσαμε, αλλά σίγουρα καθιέρωσε στην συνείδηση όλων, ότι η ομάδα μας δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν διστάζει σε οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, με όποιο κόστος, κατά οποιουδήποτε, για την δικαίωση της, εφ΄ όσον θεωρεί ότι αδικείται.
Το ότι δεν επετράπη τελικά στην ομάδα μας να συμμετάσχει στον θεσμό του europaleague, δεν αναιρεί, ούτε μειώνει, τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της 5ης θέσης στο περσiνό πρωτάθλημα ,αλλά ούτε και το υγιές πλάνο βιωσιμότητας της ομάδας μας που καθημερινά αποδεικνύεται».





gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας