Σε επιφυλακή μετά τη νέα πυρκαγιά στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες,ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής του Μύτικα, μετά τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου. Η πυροσβεστική υπηρεσία...
Πρέβεζας έφτασε έγκαιρα στο σημείο της πυρκαγιάς με δύο οχήματα και κατάφερε να την σβήσει μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή.


Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ ήταν η δεύτερη μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο και η τρίτη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Οι έρευνες που πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας σύμφωνα με το Διοικητή της Απόστολο Βασδέκη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο ίδιος θυμίζει τις διαδοχικές απόπειρες εμπρησμού που σημειώθηκαν το περσυνό καλοκαίρι στην περιοχή.

 Στις χθεσινές πυρκαγιές, ευτυχώς οι καπνοί έγιναν ορατοί από περίοικους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μύτικα Νίκου Ντίτσου υπάρχει έντονη ανησυχία για την επανάληψη αντίστοιχων με πέρσι περιστατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί ξεκίνησε από σωρούς με κουκουνάρια γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

πηγη...Δ.Ρ.Π