Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα κ. Μάστακα για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στα αδέσποτα

Η ανάληψη δράσεων για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των δημοτών στα αδέσποτα και μη ζώα, οι δολοφονίες αυτών, το Καταφύγιο Ζώων στο Νεοχώρι αλλά και θέματα...
δημόσιας υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εισαγγελία της Πρέβεζας με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα κ. Μάστακα και συμμετείχαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, εκπρόσωποι του δήμου και φορείς που εμπλέκονται με τη διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος.

 Αμέσως μετά ο κ. Μάστακας παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Πρέβεζας με τα ακραία περιστατικά δολοφονίας των ζώων, αναδεικνύει το πρόβλημα της εγκατάλειψης των ζώων, από τους ανθρώπους αλλά και την λανθασμένη νοοτροπία που έχουν κάποιοι απέναντι στα ζώα, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι οι οποίοι εγκαταλείπουν σκυλιά ή άλλα ζώα στους δρόμους της πόλης πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν συνείδηση. 

 Τα υγιή εμβολιασμένα ζώα, στειρωμένα, τα οποία δεν έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη βάση νόμου είπε ο κ. Εισαγγελέας, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν και ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε τα ζώα να μπορούν να τραφούν. Σχετικά με τα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα για το Καταφύγιο ζώων στο Νεοχώρι, ανέφερε ότι ήταν λανθασμένος ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν κάποιοι να απομονώνουν τη φωτογραφία ενός σκύλου και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για το Καταφύγιο, γιατί μόνο προβλήματα προκαλούν. «Πρόκειται για ζήτημα φιλοζωίας, πολιτισμού και δημόσιας υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάστακας. Σύμφωνα με τον ίδιο το Καταφύγιο Πρέβεζας είναι το πρώτο στην Ελλάδα και ως πόλη αξίζουμε επαίνους για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ τόνισε πως πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στα ζώα και να αλλάξει νοοτροπία, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η κοινή προσπάθεια θα αποτελέσει αρχή για τη βελτίωση της ζωής των τετράποδων φίλων.

πηγη...Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας