Μόνο 20%από τα οφειλόμενα Μαρτίου έλαβαν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου που δίνουν γάλα στην ΔΩΔΩΝΗ


Παρά τις δεσμεύσεις ότι μέχρι χθες θα ελάμβαναν το 70% αυτών. Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου μεταξύ αυτών και της Πρέβεζας παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ ήδη «τρέχει» και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου Ο πρόεδρος..
του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού Δωδώνης κ. Χρήστος Βαγγέλης τονίζει ότι οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα των καθυστερήσεων, το οποίο δεν υπήρχε στο παρελθόν, θα πρέπει να λυθεί οριστικά για να μπορέσουν και οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αυξημένες δαπάνες των μονάδων που συντηρούν.

 Ήδη οι κτηνοτρόφοι έχουν προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων, ενώ για αύριο Τετάρτη προγραμματίζουν κινητοποίηση στην Άρτα, όπου θα γίνει ημερίδα παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της Παραγωγής. Όψεις της Αγροτικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα». Την ημερίδα διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρα 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό και τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Ηπείρου.

Οι εργασίες της ημερίδας θα εστιάσουν σε θέματα που άπτονται στις παθογένειες της αγροτικής πολιτικής οι οποίες οδήγησαν και στην αποαγροτοποίηση της χώρας, στις πολιτικές ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και την οργάνωση της φυτικής παραγωγής με τη δημιουργία αντίστοιχων ζωνών, την επιστημονική παρακολούθηση της παραγωγής, την πολιτική γης, τις υποδομές, την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και εργασίας και την αγροτική τραπεζική πίστη. Ένας ευρύς κύκλος εισηγητών θα αναλύσει τις πραγματικές δυνατότητες της αγροτικής παραγωγής ως μέσου οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Μάλιστα για την καλύτερη πληροφόρηση όλων των εμπλεκόμενων σχεδιάζεται και θα λειτουργήσει διαδικτυακός τόπος, όπου θα αναρτηθεί όλο το υλικό της ημερίδας.


πηγη..Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας