Ήπειρος: 200 θέσεις εργασίας στον τουρισμό για άνεργους μέχρι 29 ετών

Αιτήσεις μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαΐου - Ειδικά για την Ήπειρο προβλέπονται συνολικά 200 θέσεις, από τις οποίες οι 40 αφορούν απόφοιτους ΠΕ/ΤΕΙ και οι 160 απόφοιτους ΔΕ...


 Τρέχει ήδη από την περασμένη Παρασκευή, το επιδοτούμενο πρόγραμμα για την πρακτική άσκηση και θεωρητική κατάρτιση 10.000 ανέργων ηλικίας έως 29 ετών σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επίτευξη της εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. 

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 10.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων 2.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων - ΤΕΙ και 8.000 απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικά για την Ήπειρο προβλέπονται συνολικά 200 θέσεις, από τις οποίες οι 40 αφορούν απόφοιτους ΠΕ/ΤΕΙ και οι 160 απόφοιτους ΔΕ. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει: πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων που παρέχονται στον ωφελούμενο από τον πάροχο κατάρτισης και τους συνδικαιούχους πριν και κατά τη διάρκεια της κατάρτισης (θεωρητικής και πρακτικής).

 Οι συμμετέχοντες θα εισπράττουν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 400 ευρώ καθαρά για τις 80 ώρες της θεωρίας και ως επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ αν είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.300 εκπαίδευσης αν είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων άρχισε στις 10 Μαΐου 2013 και λήγει τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και ώρα 24:00. 

Η υποβολή των δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί στο:
http://www.voucher29.eu ή στο
http://voucher.practica.gr 





preveza-info.gr