Πυρκαγιά σε σπίτι στην πόλη της Λευκάδας (Φωτο)

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι γύρω στις 11.30 σε διόρωφο σπίτι στην οδό Αγίων Αναργύρων, στο στενό απέναντι ακριβώς από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην πόλη της Λευκάδας...

 Η φωτιά μεταδόθηκε, παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, και στο διπλανό σπίτι, το προτελευταίο στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων που είναι χτισμένο κολλητά με το προηγούμενο, ενώ ο ακάλυπτος από την άλλη πλευρά χώρος απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς και προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σπίτι ήταν άδειο την στιγμή της πυρκαγιάς -δεν κινδύνεψαν άνθρωποι-, που εκδηλώθηκε από άγνωστη ως ώρας αιτία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες, μη διασταυρωμένες, πληροφορίες κάποιοι αυτόπτοι μάρτυρες μιλούν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού, που μεταδόθηκε γρήγορα σε έναν φοίνικα και από εκεί στο σπίτι. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων στο χώρο ήταν προβληματική, αφενός μεν λόγω της στενότητας των δρόμων, που είναι χαρακτηριστικό για τις περισσότερες παλιές γειτονιές της Λευκάδας, αφετέρου δε λόγω ενός τουλάχιστον παρακαρισμένου αυτοκινήτου μέσα στο στενό, γεγονός απαράδεκτο, που έχουμε επισημάνει σε ανάλογες περιστάσεις στο παρελθόν.

 Δεν ξέρουμε σε τι βαθμό επηρεάστηκε η κατάσβεση της φωτιάς από την αδυναμία λειτουργίας ενός κρουνού στο στενό της εκκλησίας του Παντοκράτορα, δίπλα ακριβώς από τον τάφο του Βαλαωρίτη, που χρειάστηκε αρκετή ώρα και επίμονες προσπάθειες για να «πάρει μπροστά», ενώ απαράδεκτη κρίνεται κατά γενική ομολογία και η τοποθέτηση του στομίου του κρουνού, που εφάπτεται σχεδόν του παρακείμενου τοίχου.

 




Λευκαδίτικα Νέα