Σε μια κλωστή κρέμεται η λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου και την απόφαση στήριξης του νοσοκομείου Πρέβεζας ήρθε η προφορική παραίτηση, η οποία δεν...
αποκλείεται να γίνει και γραπτή, του διευθυντή της παθολογικής Κλινικής κ. Μπαΐλη για να φέρει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τον όγκο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

 Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και η αδυναμία να κατατεθεί πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης του Νοσοκομείου, οδηγούν το διευθυντή της παθολογικής να ετοιμάζεται να παραιτηθεί, αφού όλα δείχνουν ότι ο κ. Μπαΐλης δεν θα μείνει μόνο στην προφορική υποβολή της παραίτησης. Να θυμίσουμε ότι κ. Μπαΐλης από τα τέλη Μαρτίου με έγγραφό του στη διοίκηση του Νοσοκομείου, είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η έλλειψη προσωπικού θα οδηγήσει σε ανασφαλή λειτουργία, με επακόλουθο και την αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής.

Την ίδια στιγμή εκτός από την παθολογική κλινική προβλήματα υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις κλινικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το νοσοκομείο λειτουργεί με έναν μόνο αναισθησιολόγο, αλλά και με έναν νεφρολόγο παρότι διαθέτει μία νεφρολογική κλινική και μία μονάδα τεχνητού νεφρού. Ανάλογα είναι και τα προβλήματα στο παιδιατρικό τμήμα.

 Η ορθοπεδική κλινική αδυνατεί να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο, λόγω έλλειψης υλικών. Οι ελλείψεις και τα προβλήματα δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αλλά διαχρονικό και δεν είναι η πρώτη φορά που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.



πηγη..Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας