Άθλιες οι συνθήκες στα κρατητήρια της Α.Δ. Άρτας

Το πρόβλημα των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα κρατητήρια της Α.Δ. Άρτας αναδεικνύει για μία ακόμη φορά η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή και δεν έχει να κάνει μόνο με τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά...

και με την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής.

 Στα κρατητήρια της Α.Δ. Άρτας, τα οποία προορίζονται για προσωρινή κράτηση, όπως όλα εξάλλου τα κρατητήρια, κρατούνται 16 λαθρομετανάστες, προς απέλαση, οι οποίοι λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (έξι μήνες και άνω), σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση των αστυνομικών υπαλλήλων. Στην Α.Δ. Άρτας υπάρχουν τέσσερα κρατητήρια με προβλεπόμενη χωρητικότητα δώδεκα ανδρών και τεσσάρων γυναικών.

 Ο αριθμός των κρατουμένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό των κλινών των κρατητηρίων και πρέπει να υπάρχει πάντα μέριμνα για την κράτηση ποινικών κρατουμένων και των δύο φύλων. Έτσι δημιουργούνται πολλά και σοβαρά προβλήματα, ως προς την ασφάλεια των κρατητηρίων, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων και την εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής τόσο των κρατουμένων όσο και των συναδέλφων που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους και κατ' επέκταση των οικογενειών τους και των πολιτών.

 «Οι επανειλημμένες προσπάθειές μας για την επίλυση του εν' λόγω θέματος μέχρι στιγμής ήταν άκαρπες και παρακαλούμε για άλλη μία φορά να αναδειχθεί το πρόβλημα από τους τοπικούς φορείς, για να πετύχουμε την άμεση επίλυσή του», καταλήγει η ανακοίνωση.






epiruspost.gr