Αναβλήθηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης διαφθοράς στην Ήπειρο, στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, συνοριακοί, πολίτες και Αλβανοί.

Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά τριάντα τρεις και νωρίς το πρωί πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα του δικαστηρίου. Όμως...
η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Νοεμβρίου καθώς δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους, οι Αλβανοί αδελφοί Σαράτση δεν είχαν προσέλθει. 

Οι αδελφοί Σαράτση δεν είχαν συλληφθεί ποτέ από την Ελληνική Αστυνομία καθώς μόλις είχε ξεσπάσει ο θόρυβος φρόντισαν να διαφύγουν από τα Γιάννινα όπου βρίσκονταν και να αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα τους, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιούνται ακόμη επιχειρηματικά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται τέσσερις συνοριακοί, οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι το 2008 στο Δελβινάκι. Σήμερα όλοι έχουν αποταχθεί από την ελληνική αστυνομία, με τους τελευταίους όμως να εγκαταλείπουν το σώμα μόλις πριν ένα μήνα. Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, είχε αναβληθεί αρκετές φορές μέχρι που τελικά τον Φεβρουάριο συνήλθε και έλαβε την απόφαση της οριστικής τους απόταξης από το σώμα.

 Η εγκληματική οργάνωση την οποία είχαν συστήσει διευκόλυνε την είσοδο Αλβανών λαθρομεταναστών στη χώρα μας, έναντι φυσικά υψηλού τιμήματος ενώ ένα άλλο παρακλάδι δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εξαγωγή οχημάτων.

 Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 ύστερα από πολύμηνη κι εμπεριστατωμένη έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στη συνέχεια είχε ασχοληθεί και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκωδέστατη και όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς που έχει αποκαλυφθεί στην περιοχή μας.




πηγη: epiruspost.gr