Στο δρόμο και οι αγρότες από τα χωριά της Δ.Ε. Λούρου

Δεύτερο αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί από την Τρίτη στο Νομό Πρέβεζας...


 Αγρότες από χωριά της Δ.Ε. Λούρου, αλλά και του Δήμου Ζηρού, παρέταξαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους στη  2η διασταύρωση για Ωρωπό, κατά μήκος της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μάλιστα προσέρχονταν στο μπλόκο περισσότεροι αγρότες, φανερώνοντας ακόμη μία αγωνιστική «εστία» στο Νομό Πρέβεζας. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, ο οποίος δίνει το «παρών» στο μπλόκο, σε δηλώσεις του στο www.atpreveza.gr ανέφερε:

«Μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας για συμμετοχή στην κλιμάκωση αυτού του πανελλαδικού αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει όλους, φαίνεται πως η Άνοιξη δεν θα μας βρει πλέον στα χωράφια μας σαν καλλιεργητές. Οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής με πρώτη την περιοχή του Φαναρίου ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα με πλαίσιο όλα αυτά που διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια και που τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει μπλόκα, συλλαλητήρια και διαδηλώσεις.
 Στήθηκε ένα μπλόκο στο Καναλάκι και εδώ στη διασταύρωση του Ωρωπού οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησαν ένα συλλαλητήριο, το οποίο από ό,τι φαίνεται και από τη διάθεση και τη δυναμικότητα αλλά και την πίεση των προβλημάτων που υπάρχουν, θα εξελιχθεί σε ένα μπλόκο με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν σε πανελλαδικό επίπεδο. Αναμένουμε τον πανελλαδικό συντονισμό σε σχέση με το πως θα δράσουμε και μέχρι που θα φτάσουμε. Σε αυτή τη διαδικασία δεν είμαστε μόνοι μας. Αφενός είμαστε οι αγρότες με τα σοβαρά προβλήματα και τις διεκδικήσεις μας και από την άλλη είναι αυτοί που τα ικανοποιούν. Ο αγώνας διεξάγεται σε δύο όψεις και ενδιαφέρον είναι το τι απαντήσεις θα πάρουμε».




πηγή: atpreveza.gr