Στόχος βανδάλων γίνεται συστηματικά ο εξωτερικός τοίχος του Ιστορικού Καθολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα, στην Πρέβεζα

Ο Ναός χτίστηκε στα 1901, από τον αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ για την εξυπηρέτηση των καθολικών αλλά και των ευρωπαίων που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή, και ανακαινίστηκε το 2003 μετά την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη ωστόσο...
η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα λόγω των γκράφιτι έχει προβληματίσει τόσο τους πιστούς όσο και τον Ιερό λειτουργό της εκκλησίας, Πάτερ Τζούλιο Γκραμένια.

 Σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, ο Πατέρας Τζούλιο επισημαίνει ότι με το ανεξίτηλο χρώμα που χρησιμοποιούν οι «καλλιτέχνες» δεν περιορίστηκαν στον εξωτερικό τοίχο του Ναού αλλά έφτασαν μέχρι την είσοδο του Ιερού Ναού, αφήνοντας ζημιές ακόμη και στις παλιές και γυμνές ακρογωνιαίες πέτρες του.

«Απέναντι σε ένα τέτοιο ασεβές θέαμα νιώθω υποχρέωση στην τοπική Καθολική Κοινότητα ως λειτουργός της, καθώς και στους Πρεβεζάνους πολίτες ως διαχειριστής του Ιστορικού Ναού, να επέμβω, κάνοντας ότι μπορώ για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό και να διορθωθεί, όσο γίνεται, η σημερινή άσκημη εικόνα της πρόσοψης του Ναού» καταλήγει ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ζητώντας την ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση του θλιβερού αυτού φαινομένου.





Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας