Δωδώνη: Καμία αύξηση στις τιμές του γάλακτος, χωρίς εκκαθάριση οι κτηνοτρόφοι


Με τη... χαρά μένουν τελικά οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου καθώς η στήριξη της τοπικής παραγωγής μένει στα λόγια και δεν μεταφράζεται σε χρήμα. Το θέμα των τιμών...


της τρέχουσας γαλακτοκομικής περιόδου συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δωδώνης και μάλλον τα νέα που πολλοί περίμεναν δεν έρχονται.
«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και δεν θα μειώσουμε τις τιμές προς το παρόν». Αυτή είναι η θέση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epirupost.gr.
Και βέβαια αυτό μεταφράζεται σε πλήρη καταστροφή για τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής καθώς το κόστος παραγωγής εξ αιτίας των ζωοτροφών και των καυσίμων έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Η Δωδώνη λοιπόν που μέχρι και πέρυσι αποτελούσε τον «οδηγό τιμών» για όλη τη χώρα είναι πλέον ουραγός, όχι μόνο στη διαδικασία αλλά και στην ουσία. Αρκεί να αναφερθεί ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος είναι η χαμηλότερη πλέον στη χώρα.
Πέραν αυτού, για πρώτη φορά οι κτηνοτρόφοι δεν λάβουν ούτε ένα ευρώ από την εκκαθάριση, πράγμα που αποδεικνύει στην πράξη την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής, ενώ παιχνίδι γίνεται και με τις προκαταβολές που χορηγούνται στους αγελαδοτρόφους.
Έτσι για το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου οι παραγωγοί θα λάβουν το 50% στο τέλος Γενάρη και το υπόλοιπο 50% με επιταγή στο τέλος Μαρτίου. Δώρον άδωρο δηλαδή...
Η διοίκηση της Δωδώνης μπορεί σε συναντήσεις που κάνει με κτηνοτρόφους ανά τα καφενεία της Ηπείρου να αρέσκεται σε δηλώσεις περί αγαστής συνεργασίας και στήριξης του κλάδου, όμως εμπράκτως μέχρι σήμερα δεν το έχει δείξει.
Όσο για την περίφημη εισροή ξένων κεφαλαίων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας δεν γίνεται λόγος καθώς η ρευστότητα επιδιώκεται μέσω τραπεζικού δανεισμού.


http://www.epiruspost.gr