Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Με ένα επταήμερο ιδιαίτερων εκδηλώσεων θα τιμηθεί φέτος η επέτειος των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. «Η φετινή επέτειος είναι ορόσημο για τα Γιάννινα. Συμπληρώνονται εκατό χρόνια...
ελεύθερης ζωής. Εκατό χρόνια από τη θυσία του Μπιζανίου. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται μέσα σε ένα βαρύ κλίμα το οποίο απορρέει από την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα μας υποχρεώνει να ορίζουμε πλέον ως κυρίαρχη προτεραιότητα την ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

 Έχουμε υποχρέωση όμως να ατενίζουμε τα επόμενα χρόνια με αισιοδοξία και να δημιουργούμε σήμερα εκείνες τις υποδομές που θα διασφαλίσουν πορεία ανόδου και εξωστρέφειας για τα Γιάννινα», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Το πρόγραμμα το οποίο θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια τους έτους θα περιλαμβάνει σημαντικά συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες, περιοδικές εκθέσεις αλλά κι άλλες δράσεις που έχουν αποφασιστεί από το Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο κι άλλους φορείς της περιοχής. 

Τις εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.



πηγη:Δημ.Ραδ.Πρεβεζας