"Ζεσταίνεται" η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Λύση φαίνεται να δίνεται στο πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία καθώς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, θα δοθεί επιπλέον κονδύλι ύψους...
20 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου, σε όλους τους δήμους της χώρας.


Το μέτρο αφορά στην κάλυψη των αναγκών λειτουργικών δαπανών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και ειδικότερα σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες. Στους δήμους της Π.Ε Πρέβεζας θα δοθεί το ποσό των 136.000 ευρώ περίπου, από αυτό 67.000 ευρώ αφορά το δήμο Πρέβεζας, 35.448 ευρώ το Δήμο Ζηρού και 34.263 ευρώ το Δήμο Πάργας. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις γιορτές αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαΐλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου με αίτημα την χρηματοδότηση για την θέρμανση των σχολικών μονάδων, αφού τα περισσότερα σχολεία είχαν φτάσει σε απόλυτο αδιέξοδο. 


Την ίδια στιγμή, ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκατ. ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας, για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς μαθητών, από αυτό το ποσό 310.000 ευρώ θα δοθούν στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας