Απορίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Ωπωρωπολών για την αγροτική αγορά Πρέβεζας

Απρόσκοπτα συνεχίζει την λειτουργία της η αγροτική αγορά Πρέβεζας μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Σύλλογος Οπωροπολών –Παντοπωλών Ν. Πρέβεζας, υποστηρίζοντας ότι...
στην αγορά, δραστηριοποιούνται και άτομα τα οποία εμφανίζονται ως παραγωγοί ωστόσο διαθέτουν προϊόντα που δεν παράγουν οι ίδιοι. 

Το δικαστήριο, πριν από λίγο καιρό απέρριψε αίτημα για άμεση αναστολή της λειτουργίας της αγροτικής αγοράς και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο μονομελές πρωτοδικείο το οποίο συνεδρίασε άκουσε τις δύο πλευρές και απεφάνθη ότι η εξέταση της αίτησης των οπωροπωλών για αναστολή λειτουργίας της αγοράς δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του. Έτσι προχώρησε στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων παραπέμποντας τους αιτούντες, εφόσον το επιθυμούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

 Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας μέσω του προέδρου της Λεωνίδα Ραβανού τονίζει ότι συνεχίζει σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την θεσμοθέτηση της πιλοτικής για όλη την Ελλάδα αγοράς αγροτών (farmers market) την οποία εξάλλου έχει προαναγγείλει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στόχος είναι , σύμφωνα με τους Νέους Αγρότες, αφενός οι παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά και αφετέρου οι καταναλωτές να έχουν την επιλογή αγοράς των ειδών αυτών, απευθείας από τους ανθρώπους που τα παράγουν.




Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας