Στρογγυλή: Αυτό το αντλιοστάσιο ποιος θα το αποκαταστήσει;

Εκτός λειτουργίας παραμένει το αντλιοστάσιο της Στρογγυλής από τα τέλη Οκτώβρη όταν λεηλατήθηκε...
για δεύτερη φορά, τους τελευταίους μήνες, από τις σπείρες που κυνηγούν ποσότητες χαλκού.

 Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο προστατεύει από πλημμυρικά φαινόμενα πάνω από 15 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου. Και βέβαια δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία αν δεν αποκατασταθεί η ζημιά, η οποία εκτιμάται στις 40 χιλιάδες ευρώ.

 Κι ενώ το πρόβλημα τείνει πλέον να γίνει πολύ σοβαρό, οι τοπικές αρχές ερίζουν ως προς τις ευθύνες.... Το αντλιοστάσιο ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και εγγειοβελτιωτικά στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Έτσι κανένας δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της ζημιάς ώστε το αντλιοστάσιο να τεθεί και πάλι σε λειτουργία και να μην ζουν δεκάδες παραγωγοί με τον φόβο της πλημμύρας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι κίνδυνο αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες. «Κάποιος να αναλάβει να το φτιάξει και να σταματήσουν την κοροϊδία. Αλλά προφανώς δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα. Είμαστε στο 2012 αλλά με μια βροχή κινδυνεύουν ακόμη και σπίτια» τονίζουν με νόημα οι κάτοικοι της περιοχής.

 Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπως δήλωσε στον ART-TV ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, δεν έχει χρήματα για να αποκαταστήσει τη ζημιά. Συμπλήρωσε δε ότι οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ δεν ανήκουν στην Περιφέρεια.... ΓΟΕΒ δεν έχει συσταθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση...

 Όσο λοιπόν οι αρχές θα ερίζουν προκειμένου να βγάλουν άκρη με τις αρμοδιότητες, οι κάτοικοι των χωριών θα ζουν με το φόβο της πλημμύρας και της απώλειας της περιουσίας τους.




epiruspost.gr