Τα προβλήματα των αγροτών και οι πιθανοί τρόποι επίλυσής τους, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Πρέβεζας

Μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου...
και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, του Διευθυντή του ΕΛΓΑ, κ. Χήρα, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.

 Ανάμεσα στις προτεινόμενες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων, ξεχώρισαν οι προτάσεις για περιορισμό των εισαγώμενων από τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δημιουργία μητρώου αγροτών, η φορολόγηση της γης των ετεροαπασχολούμενων, η άρτια εκπαίδευση νέων αγροτών και η πιστοποίηση γενετικού υλικού στα τμήματα φυτικής παραγωγής.

 Κοινό αίτημα όλων των συμμετεχόντων η δημιουργία δημοπρατηρίου στην Πρέβεζα και που έχει και τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου. Επίσης συμφωνήθηκε η διοργάνωση ημερίδας στις αρχές του έτους, ώστε να συζητηθούν διεξοδικά οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών, τόσο από τα μέλη των ίδιων των ενώσεων, όσο και από ειδικούς επιστήμονες, ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών φορέων».