Ξεκινάει αύριο το χριστουγεννιάτικο χωριό της Πρέβεζας

Σε ένα χριστουγεννιάτικό χωριό θα μεταμορφώσει την Πλ. Ανδρούτσου ο Δήμος Πρέβεζας και το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του επίσημα...
 αύριο Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, με πολλές εκπλήξεις δρώμενα αλλά και μελωδίες. 
   Στόχος είναι να προσφέρει άρωμα εορτών και να δώσει μία μικρή ανάσα, στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή το πνεύμα της προσπάθειας αυτής διακατέχεται από την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς καμία εμπορική χρήση των χώρων και των δράσεων, προσπάθεια η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων μας και η οποία στόχο έχει την ίδια την κοινωνία της πόλης μας.
     Στο μικρό χωριό θα υπάρχουν ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, και να διασκεδάσουν στο παραμυθόσπιτο, όπου μέλη της λέσχης ανάγνωσης της δημοτικής βιβλιοθήκης αλλά και εθελοντές θα διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ενώ θα φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων. Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορφέας, οι Φίλοι του Ποδηλάτου, το μοντέρνο τμήμα χορού του Συλλόγου Γυναικών του Αγίου Θωμά και οι μαθητές από τη σχολή χορού «Κλεοπάτρα». 
       Το Σάββατο θα ακούσουμε την rock μπάντα του 1ου Λυκείου αλλά και τους μαθητές του Δημοτικού ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας». Τη Δευτέρα παραμονή των Χριστουγέννων στις 12 το μεσημέρι η δημοτική ραδιοφωνία θα εκπέμψει ζωντανά, από την πλατεία Ανδρούτσου με χριστουγεννιάτικη μουσική, ενώ θα μεταφέρει και τις ευχές όλων όσων βρεθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό.