Άνοιξε η συζήτηση για την αναπλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου

Η συζήτηση για την αναπλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου στη χηρεύουσα Mητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης από εκκλησιαστικούς κύκλους έχει ανοίξει αφού στις αρχές Οκτωβρίου το θέμα θα τεθεί στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Μετά την εκδημία του Μακαριστού Μελετίου καθήκοντα τοποτηρητή μέχρι τότε, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, έχει αναλάβει ο Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος. Την ίδια στιγμή ... όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως προτείνουν τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης πατέρα Θεοδόσιο Μαρτζούχο, ως αντικαταστάτη του μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου.


 Άλλωστε αυτό αποτελούσε επιθυμία και του μακαριστού, ο οποίος την είχε συζητήσει με τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Υπέρ της άποψης αυτής ,σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ταχθεί και ο Μητροπολίτης Άρτας, γνώμη που θεωρείται ότι θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. 


Σε κύκλους της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η άποψή τους, θα επικρατήσει και στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου της Ιεράς Συνόδου με θέμα τον ορισμό Μητροπολίτη.
 Δήμος Πρέβεζας