Απαραίτητο το κοινωνικό φαρμακείο στη Πρέβεζα για την λειτουργία και του κοινωνικού Ιατρείου

Αντιπροσωπεία του κοινωνικού Ιατρείου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη... μεσοβδόμαδα,προκειμένου να τους ενημερώσει και να συζητήσει μαζί τους την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου μια δράση που θα συμπληρώσει την προσφορά σε άτομα του Δήμου που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 Το κοινωνικό ιατρείο έδωσε δικαίωμα στην περίθαλψη σε δεκάδες ανασφάλιστους πολίτες Έλληνες και αλλοδαπούς οι οποίοι δέχονται τις πολύτιμες υπηρεσίες περισσοτέρων από 20 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ υπάρχουν και συνεργαζόμενοι ιδιώτες γιατροί που δέχονται, επίσης χωρίς αμοιβή, περιστατικά που χρειάζονται εξειδικευμένες διαγνώσεις και θεραπείες. Στο κοινωνικό ιατρείο προσφέρονται και φάρμακα ωστόσο οι εθελοντές που το λειτουργούν επιθυμούν να λειτουργήσουν την προσπάθεια πιο οργανωμένα, δημιουργώντας και κοινωνικό φαρμακείο.
 Για αυτή τους την πρωτοβουλία ενημέρωσαν τους κυρίους Ιωάννου και Μπαΐλη, υπογραμμίζοντας τους και την ανάγκη εξεύρεσης ενός κατάλληλου χώρου ο οποίος θα στεγάσει και τις δύο δραστηριότητες. Οι δύο αιρετοί εξέφρασαν την απόλυτη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές σε μια περίοδο μάλιστα, όπου η πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται μια δύσκολη υπόθεση για όλο και περισσότερους πολίτες.
 Μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ενίσχυση του ιατρείου και του φαρμακείου, ενώ η ομάδα δηλώνει αποφασισμένη να δράσει ακόμη πιο δυναμικά , αναγνωρίζοντας ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων θα αυξηθεί και θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες. 






dimosprevezas