Ενας βολβος για...κλαμματα.

Η ζωή είναι σαν το κρεμμύδι.Την ξεφλουδίζεις ενα στρώμα την φορά και κάποιες φορές κλαίς. Σκεφτείτε το...υπαρχει αλλο λαχανικο που οσο περισσότερο << αποκαλύπτεται>> τοσο πιο έντονες αντιδράσεις προκαλεί?Αυτο και μονο κατι λεει. Παρακάτω μικρά μυστικά για το κρεμμύδι που σίγουρα δεν ξέρατε και έξυπνες συμβουλές...
1.Ενα κρεμμύδι κομμένο στα δυο διώχνει τις άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο.
 2.Αν κοιμάστε εξω βάλτε κοντά στο κρεβάτι σας ενα κρεμμύδι. Διώχνει τα κουνούπια.
 3.Αν τρίψουμε κοπανισμένο κρεμμύδι στη μύτη ενος μεθυσμένου ξεμεθάει αμεσως! 
4.Τα βρασμένα κρεμμύδια που τρώγονται ζεστά ανακουφίζουν απο τον βήχα
 5.Για να μην μυρίζει άσχημα το στόμα σας μετά την κρεμμυδοφαγία μασήστε λιγο μαϊντανό,η λίγο σέλινο,η ενα μήλο,η δυο με τρεις κόκκους καφε.
 6.Εαν δεν θέλετε να βαρυστομαχιάσετε,η να μυρίζετε κρόμμυον...μετα απο μια χορταστική χωριάτικη σαλάτα κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι και βάλτε το σε νερό με αλάτι και ξύδι. Αφήστε το 10΄ στραγγίξτε το και μμμ....η νοστιμιά χωρίς παρενέργειες!!
 7. Αποφασίσατε να καθαρίσετε κρεμμύδια,αλλα έχετε ήδη μακιγιαριστεί?Δεν θα κλάψετε, ούτε και θα δακρύσετε,αν τα βάλετε για μισή ωρα πριν τα καθαρίσετε στην κατάψυξη η τα καθαρίσετε αφού τα έχετε βάλει σε λεκάνη με μπόλικο νερό. 
8.Για να φύγει η μυρωδιά του κρεμμυδιού απο τα χέρια σας τρίψτε τα με αλατόνερο και χυμό λεμονιού,με σέλινο η με νερό που θα έχετε ρίξει 2 κ.σ αμμωνια.
 9.Τα νύχια που σπάνε εύκολα δυναμώνουν αν τα τρίβουμε κάθε μέρα με ωμό κρεμμύδι
Το κρόμμυον η αλλιώς το κοινό το γνωστό μας στρουμπουλό κρεμμύδι,με τον έναν η τον άλλον τρόπο(ως τροφή η φάρμακο) φαίνεται οτι μας τιμά με την παρουσία του εδω και 7.000 χρόνια.