BMW i8 Concept Spyder

H BMW παρουσίασε το τρίτο μέλος της ηλεκτροκινητής γκάμας "i" αποκαλύπτοντας το i8 Spyder. To ΒΜW i8 Concept Spyder είναι μια ανοιχτή εκδοχή της υβριδικής sport πρότασης σε πρωτότυπη μορφή που πραγματικά εντυπωσιάζει....
Με διαστάσεις 4,48 μέτρα μήκος, 1,208 μέτρα ύψος και 1,922 μέτρα πλάτος, διθέσια διάταξη στο εσωτερικό και επιδόσεις αντάξιες του αιχμηρού παρουσιαστικού του, το roadster i8 φιλοδοξεί να περάσει στην παραγωγή αποτελώντας μια αξιοπρεπή sport πρόταση με πράσινες επιδόσεις. Ξεχωρίζει για την απουσία οροφής, το έντονο κεκλιμένο παρμπρίζ που εισχωρεί στην επιφάνεια του καπό και το ενσωματωμένο spoiler. Όσο για το εσωτερικό του;...

Και αυτό μας αφήνει εντυπωσιασμένους. Διαφέρει από τις γνώριμες προδιαγραφές της coupe εκδοχής του μοντέλου ως προς την ίδια διάταξη 2+2 ενώ το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο υλικών με κυρίαρχα το δέρμα και τα ανθρακονήματα. Ξεχωριστή θέση στο ταμπλό, καταλαμβάνει μια οθόνη όπου εμφανίζονται τρισδιάστατα οι παράμετροι του συστήματος iDrive ενώ, όπως επιβάλλει το τεχνολογικό status του αυτοκινήτου η απεικόνιση των "συνήθων" ενδείξεων στον πίνακα οργάνων είναι ψηφιακή.
Το i8 Concept Spyder είναι τετρακίνητο αλλά και ότι η συνδυαστική του ισχύς φτάνει τους 354 ίππους και τα 550 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό του βάρος που χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων σταματάει στα 1.630 κιλά, το πρωτότυπο υβριδικό roadster επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε πέντε δευτερόλεπτα ενώ φτάνει την τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.Ωστόσο, αυτό που καθιστά εντυπωσιακό το βαυαρικό concept είναι ότι, όπως ισχύει και για την coupe εκδοχή του, η παρουσία των μπαταριών λιθίου σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα του, του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για απόσταση περίπου 30 χλμ.
Εκτός από τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για μικρές αποστάσεις ο παραπάνω συνδυασμός εξασφαλίζει στη βαυαρική πρόταση και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κατανάλωσης καυσίμου η οποία περιορίζεται στα 3,0 λίτρα/100 χλμ.
Παράλληλα, κατά δήλωση του κατασκευαστή, η διάρκεια μιας πλήρους φόρτισης των μπαταριών του i8 Concept Spyder σε οικιακό δίκτυο απαιτεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας