Μυθοι και πραγματικοτητες...

Μυθοι και πραγματικοτητες...
ηρθε η ωρα να μαθουμε ποση δοση αληθειας εχουν οσα ακουμε για το σωμα και την υγεια μας.
 1.Τα στενα εσωρουχα προκαλουν ανικανοτητα:... Tα αντρικα γεννητικα οργανα βρισκονται εξωτερικα του σωματος επειδη το σπερμα επιβιωνει καλυτερα σε χαμηλη θερμοκρασια.Τα κολλητα σλιπακια φερνουν το οσχεο σε επαφη με το σωμα και το ζεσταινουν,με αποτελεσμα το σπερμα να αδυνατιζει....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
 2.Οι τριχες δυναμωνουν με το ξυρισμα: Οι τριχες δεν δυναμωνουν οταν τις ξυρισεις,απλα χανουν την αρχικη τους στιλπνοτητα τους με αποτελεσμα να γινονται πιο αγριες οταν ξαναφυτρωνουν...ΜΥΘΟΣ.
 3.Καραφλα =δειγμα αρρενωποτητας: Η φαλακρα σχετιζεται με τη διυδροτεστοστερονη,την ορμονη που σχηματιζεται οταν η τεστοστερονη συνδυαζεται με ενα συγκεκριμενο ενζυμο(5-Α-αναγωγαση).Τα μαλλια πεφτουν οταν υπαρχει πλεονασμα του ενζυμου και οχι της τεστοστερονης....ΜΥΘΟΣ.
  4.Ο λοξιγκας περναει αν σε τρομαξουν: Ο λοξιγκας ειναι ενα δυστροπο ανακλαστικο του διαφραγματος στη βαση των πνευμονων.Οταν καποιος σε τρομαξει,το ξαφνιασμα προκαλει αλλοιωση του ρυθμου της αναπνοης και εχει ως συνεπεια την προσωρινη αυξηση του διοξειδιου του ανθρακα στο αιμα.Υστερα απο κατι τετοιο ο εγκεφαλος φροντιζει να αποκαταστησει την ταξη στο διαφραγμα....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  5.Η μπυρα καταστρεφει τα εγκεφαλικα κυτταρα: Οταν πινεις συστηματικα πολλες μπυρες για πολλα χρονια,οι τοξινες του αλκοολ καποιοα στιγμη θα αναγκασουν τον εγκεφαλο σου να τσακωθει με συγκεκριμενες βιταμινες.Επισης η αφυδατωση που μπορει να προκαλεσει η καταχρηση του αλκοολ δεν ειναι οτι καλυτερο για τα κυτταρα σου.Επισης κανεις δεν μπορει να σου διαβεβαιωσει οτι ο εγκεφαλος σου ειναι ικανος να αντικαθιστα τα καμενα του κυτταρα(που σιγουρα ολοι μας εχουμε καψει πολλα)....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. 
 6.Κοντα στην TV βλαπτεις τα ματια σου: Ακομα και αν κολλησεις τα μουτρα σου στην οθονη,ακομα και αν παρακολουθησεις με τις ωρες απο μια αποσταση που δεν σου επιτρεπει ουτε να εστιασεις ,κανεις στα ματια σου τη ιδια ζημια που θα εκανες αν εβλεπες απο την ιδια αποσταση...ΜΥΘΟΣ.
  7.Ενα ποτηρι κοκκινο κρασι κανει καλο: Ενα δυο ποτηρακια με το φαγητο η με κανα μεζεδακι παρεχουν χρησιμα αντιξειδωτικα.Το κρασακι συμβαλλει στον τιμιο αγωνα των κυτταρικων κελιων εναντια στα μικροβια που θελουν να τα προσβαλουν,ενω αναχαιτιζει την ενδοθελινη που επιβουλευεται τις αρτηριες σου...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.  
D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας