Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στο Μπλόκο του Λούρου

Συγκέντρωση και κλείσιμο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ιωαννίνων στη Σκάλα του Λούρου για 5 ώρες την Τρίτη 9 Φλεβάρη, από τις 17:00-22:00. Και την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' το μπλόκο του Λούρου θα συμμετέχουν και με τρακτέρ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα...


Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και την Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Λούρου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση...

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες


Τις επόμενες μέρες κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με όλες τις μορφές, διεκδικώντας ακόμα πιο μαχητικά και δυναμικά από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Υλοποιώντας τη χθεσινή απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων στη Νίκαια, αποφασίσαμε τα εξής :

1. Απορρίπτουμε την πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

2. Συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα μας στο μπλόκο του Λούρου, με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά μας

3. Εντείνουμε τα κλεισίματα των δρόμων και τους αποκλεισμούς την Τρίτη 9 Φλεβάρη, στη Σκάλα του Λούρου από τις 17:00-22:00. Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους φορείς, όλους εκείνους που βρέθηκαν δίπλα μας στα μπλόκα από την πρώτη μέρα, στήριξαν το δίκαιο αγώνα μας και με την αλληλεγγύη τους μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί, τις παραπάνω ώρες. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

4. Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' το μπλόκο μας θα συμμετέχουν και με τρακτέρ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για δύο τουλάχιστον μερόνυχτα στο Σύνταγμα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, καλώντας τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα για την επιβίωση μας και να στηρίξουν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.

Διεκδικούμε :

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΥΡΟΥ 17:00-22:00

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας