Παραμένουν στο μπλόκο του Λούρου οι αγρότες

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Λούρου, παρά το γεγονός πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με έγγραφό της την Τετάρτη προς τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους, διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών...


«Η ευαισθησία τους ξεκινάει και σταματάει στον αγωνιζόμενο κόσμο. Δύναμη μας δίνει αυτή η κίνηση, γιατί προφανώς έχουμε δίκιο και επιστρατεύουν το φόβο για να νικήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο atpreveza.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας κ. Σπύρος Κλινάκης, σημειώνοντας πως θα παραμείνουν στο μπλόκο του Λούρου αποκλείοντας την Ε.Ο. Πρέβεζας-Ιωαννίνων καθημερινά από τις 12:00 ως τις 14:00 και από τις 19:00 ως τις 22:00.

Να σημειώσουμε πως η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συμμετέχει και το μπλόκο του Λούρου, καλεί την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Και πιο συγκεκριμένα:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και "κούρεμα" του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.


atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας