Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ζητά να μην κλείσει το Α.Τ. Λούρου (Ηχητικό)

Το θέμα σχετικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προτείνει την κατάργηση του Α.Τ. Λούρου συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του το δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το οποίο αφού ακούστηκαν οι απόψεις του πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Λούρου Σπύρου Γκούρα, των επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, πολιτών από την περιοχή οι οποίοι...
αναφέρθηκαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του Α.Τ. αλλά και του δημάρχου έλαβε ομόφωνη απόφαση να στηρίξει την παραμονή του Τμήματος στο Λούρου και να αποστείλει το παρακάτω ψήφισμα στους αρμόδιους φορείς:

«Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας εκφράζει την πιο κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση του ΑΤ Λούρου, για τους παρακάτω λόγους:

Ο Λούρος αποτελεί αστικό κέντρο μίας ευρύτερης περιοχής από 15 χωριά τα οποία εξυπηρετούνται καθημερινά από αυτόν.
Λειτουργεί υποκατάστημα τραπέζης, το οποίος εξυπηρετεί τη ευρύτερη περιοχή και θα κλείσει σε περίπτωση κατάργησης του ΑΤ Λούρου.
Στο Λούρο λειτουργούν ΕΛΤΑ, Λύκειο, Γυμνάσιο, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και πολλά καταστήματα.
Διαθέτει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με 4 ποδοσφαιρικές ομάδες: Θρίαμβος Λούρου, Δόξα Ωρωπού, Νίκη Στεφάνης, ΑΟ ΡΙΑ, καθώς και ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και κλειστό γυμναστήριο.
Υπάρχουν πολλά ορεινά και ημιορεινά χωριά, χωρίς όμορα αστυνομικά τμήματα, καθώς και η ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, που ανήκει στο Δήμο μας, με περισσότερες από 20 δημοτικές κοινότητες.
Ο Λούρος βρίσκεται πάνω στον κεντρικό εθνικό δρόμο Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων με πολλή μεγάλη κυκλοφορία και δυστυχώς πολλά ατυχήματα τους θερινούς μήνες, λόγω μεγάλης προσέλευσης τουριστών στις παραλίες της Πρέβεζας.
Τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αυξημένη και ανεξέλεγκτη παραβατικότητα που έχει να κάνει με κλοπές, ληστείες, λόγω της ιδιαιτερότητας της σύνθεσης του τοπικού πληθυσμού.
Ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει για τη στέγαση του ΑΤ Λούρου, το πρώην δημαρχιακό κατάστημα, ώστε να μην επιβαρύνεται οικονομικά η Υπηρεσία.
Για τους παραπάνω λόγους, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια των πολιτών, των επισκεπτών και των υπηρεσιών, καθώς και την περαιτέρω πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση της ευρύτερης περιοχής των πρώην Δήμων Λούρου και Ζαλόγγου, που ανήκουν στον καλλικρατικό Δήμο Πρέβεζας.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βουλευτές του Νομού, Περιφέρεια να άρουν άμεσα τον εν λόγω σχεδιασμό, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής Λούρου να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μη υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για μία δημόσια αστυνομία και μάλιστα καλύτερα στελεχωμένη, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε διατεθειμένοι, αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΤ Λούρου.

Με τα παραπάνω πιστεύουμε ότι έχετε πειστεί για την αναγκαιότητα της παραμονής του ΑΤ Λούρου».

Ακούστε τη συζήτηση ΕΔΩ

Πηγη: prevezatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας