Δυο νεκροί από το Σείσμο στη Λευκάδα! Στους δρόμους οι κάτοικοι από τους ισχυρούς μετασεισμούς!

Δυο γυναίκες νεκρές και τέσσερις τραυματίες είναι ο μεχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ που χτύπησε την Λευκάδα και ταρακούνησε όλη την Ελλάδα. Η μια γυναίκα που έχασε την ζωή της είναι στο χωριό Αθάνι. Επίσης, μία 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής, είναι δεύτερο θύμα του σεισμού...
6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ η γυναίκα έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Στο χωριό Αθάνι, έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε σπίτια και σε εκκλησίες της περιοχής. Επίσης, έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα.

Τέσσερις τραυματίες, θύματα του του σεισμού των 6,1 ρίχτερ, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λευκάδας.
Ειδικότερα, στο νοσοκομείο του νησιού έχουν μεταφερθεί: ένα αγόρι 12 ετών από το χωριό Βασιλική, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς και ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα.

Ο σεισμός 6,1 ρίχτερ έγινε αισθητός από το ένα άκρο της χώρας έως το άλλο. Έγινε στις 9:10 το πρωί με επίκεντρο την Λευκάδα. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Βασιλικής, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το μισό λιμάνι έχει βυθιστεί. Επίσης, ο δρόμος προς Εγκρεμνούς κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί από τεράστια κατολίσθηση. Σε άλλο σημείο του νησιού έπεσε μια κολώνα της ΔΕΗ πάνω σε μια γυναίκα και την τραυμάτισε. Επίσης υπάρχει πτώση βράχων σε ορεινό σημείο του νησιού.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Πάτρα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις κατά τόπους υπηρεσίες πυροσβεστικής, αλλά μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας, ειδικά στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στη Λευκάδα. Το μόνο περιστατικό που έχει αναφερθεί, είναι η μερική κατάρρευση ενός ακατοίκητου σπιτιού στο Μεσολόγγι, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 -6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί. Σημείωσε, πάντως, ότι οι κάτοικοι της Λευκάδας και των νησιών του Ιονίου, ξέρουν να προστατευθούν από σεισμούς. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Καλαμάτα έως τα Γιάννενα.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας