Λουκέτο τελικά στο Α.Τ. Λούρου από τον Μάρτιο του 2016! - Συγχωνεύεται με της Πρέβεζας

Την αρχή της λειτουργίας ενός αστυνομικού τμήματος ανά Καλλικρατικό Δήμο, υπηρετεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο...


Σύμφωνα με το epiruspost.gr oι μεγαλύτερες ανατροπές του προς διαβούλευση σχεδίου αφορούν στο Νομό Πρέβεζας καθώς προβλέπεται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Θεσπρωτικού και Λούρου και η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας σε Σταθμό.

Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει κι εδώ ένα Τμήμα σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο και συγκεκριμένα το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας με έδρα το Καναλάκι.

Στην Πάργα θα λειτουργεί αστυνομικός σταθμός ο οποίος θα ενισχύεται κατά τη θερινή περίοδο.

Αντιδράσεις προήλθαν από τους φορείς του Νομού Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής επεσήμανε ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού αφήνει ακάλυπτη μία περιοχή από τις πιο ανεπτυγμένες και με μεγάλο πληθυσμό, ενώ και ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα λειτουργίας του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Το ίδιο υποστήριξε και ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Γιαννουλάτος για το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου, το οποίο λειτουργεί σε μία περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα λόγω και της μεγάλης παρουσίας ρομά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη η διαβούλευση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών θα πάρει σάρκα και οστά τον Μάρτιο μαζί με τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε αναλυτικά το νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο εδώ --> epiruspost.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας