Στον αέρα τινάζεται το παζάρι Φιλιππιάδας λόγω έλλειψης πιστοποιητικού πυρασφάλειας

Στον αέρα τινάζεται το παζάρι Φιλιππιάδας αφού ο κατασκευαστής παρέλειψε να υποβάλλει προς τον Δήμο Ζηρού βεβαίωση πιστοποιητικού....
πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την μελέτη πυροπροστασίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 της υπ΄αριθμ.11/2003 Πυροσβεστικής Διάταξης.



Όπως προβλέπεται στην έγκριση κανονιστικής πράξης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας που φαίνεται στο παραπάνω απόσπασμα που δημοσιεύουμε από το Πρακτικό 11/2015 συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, η κατάθεση του πιστοποιητικού αυτού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.


Το PrevezaPosto ύστερα από πληροφορίες που είχε για την μη κατάθεση αυτού του πιστοποιητικού προς τον Δήμο, επικοινώνησε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής(23-10-15) με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας για το θέμα αυτό.


Τόσο ο Υποδιοικητής, όσο και ο υπεύθυνος πυρασφάλειας της υπηρεσίας μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει υποβληθεί καν αίτηση από τον κατασκευαστή για την εξασφάλιση μέτρων πυροπροστασίας της συγκεκριμένης κατασκευής, ούτε έχει κατατεθεί μελέτη πυροπροστασίας και κατά συνέπεια δεν έχει εκδοθεί βεβαίωση-πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.



Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει η έναρξη λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, η οποία ατύπως και σύμφωνα με τη διαφήμιση που γίνεται ξεκινά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει ότι ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου.
Αν και εφόσον φυσικά πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Σημειώνουμε ότι τώρα πλέον δεν μπορεί να εκδοθεί τέτοια βεβαίωση ή έστω να υποβληθεί αίτηση αφού οι υπηρεσίες έκλεισαν για Σαββατοκύριακο.


Είναι απορίας άξιον αν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου Ζηρού επιτρέψουν τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης που δεν πληρεί την παραπάνω βασική προϋπόθεση. Και δεδομένο ότι ο Εισαγγελέας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει την παράβαση καθήκοντος στην περίπτωση που οι παραπάνω Υπηρεσίες αδρανήσουν, υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης αν δεν τηρηθεί αυτός ο απαραίτητος όρος της πυρασφάλειας.




http://prevezaposto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας