Διαγραφή ανενεργών δικαιωμάτων αμπέλων.

Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ενημερώνει όλους τους παραγωγούς που καλλιεργούν οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ότι...


Σε εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στον αμπελοοϊνικό τομέα, τα ανενεργά δικαιώματα φύτευσης πρόκειται να διαγραφούν οριστικά μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015.



Ανενεργά δικαιώματα οϊνάμπελων θεωρούνται τα δικαιώματα αμπέλων έκτασης μεγαλύτερης του ενός (1) στρέμματος, που έχουν δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά δεν συνοδεύονται από δήλωση συγκομιδής και δήλωση ΟΣΔΕ για δυο συνεχή έτη (2013-2014).



Υπάρχει επομένως σοβαρός κίνδυνος να μειωθεί η συνολική έκταση των οϊναμπέλων στην ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Προκειμένου να μη χαθούν τα δικαιώματα αμπέλων που είναι δηλωμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν προβλέπεται η συνέχιση της καλλιέργειας τους, οι κάτοχοι τους θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στην υπηρεσία μας.



Κατόπιν αιτήσεως μπορούν να τους χορηγηθούν (εφόσον δικαιούνται) δικαιώματα αναφύτευσης νέων αμπελώνων, για ανάλογη έκταση και χρονική ισχύ ή να τα μεταβιβάσουν σε άλλους αμπελοκαλλιεργητές που ενδιαφέρονται για δικαιώματα νέων φυτεύσεων(ΥΑ 3323/99635/01-08-2014-ΦΕΚ2176 Β¨7-8-2014).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κης ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στους αρμόδιους υπαλλήλους Λ. Ειρηνης 65 2ος όροφος.


Σπυριδούλα Κονταξή τηλ.2682027774
Γεώργιος Καινούργιος τηλ. 2682027774


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας