Εντάσεις και χειροδικίες στην Αγροτική Αγορά

Εντάσεις, διαπληκτισμοί, ακόμη και χειροδικίες μεταξύ παραγωγών και αγροτών, μπροστά στα μάτια των πολιτών, χαρακτήρισαν τη Σαββατιάτικη Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας....


Από το βράδυ της Παρασκευής η Ένωση Νέων Αγροτών έκανε γνωστό ότι τα μέλη της δεν θα μετέχουν στην αγορά, ενώ ήδη οι αντιδράσεις που σημειώνονταν ήταν πολλές καθώς δεν έχει διασφαλιστεί το νόμιμο πλαίσιο για τη λειτουργία της.

Το Σάββατο, η αστυνομία, βρίσκονταν από πολύ νωρίς στο χώρο. Έτσι πολλοί από τους τοπικούς παραγωγούς αλλά και άλλους που είχαν φτάσει από γειτονικούς νομούς βλέποντας την αστυνομική δύναμη απλά παρκάρισαν τα αυτοκίνητά τους αλλά δεν προχώρησαν στην πώληση προϊόντων.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, αυτό που ακολούθησε, ήταν να χωριστούν οι τοπικοί παραγωγοί και αγρότες σε δύο στρατόπεδα.

Από την μια μεριά η ΕΝΑ Πρέβεζας και από την άλλη παραγωγοί που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται πλέον η θεσμοθέτηση της αγροτικής αγοράς και των όρων που τίθενται.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης και Δημήτρης Κατσιπανέλης οι οποίοι έγιναν αποδέκτες παραπόνων τόσο από τους παραγωγούς όσο και από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο και αντέδρασαν όταν είδαν ότι δεν λειτουργεί η αγορά.

Ο Δήμος συνεχίζει την ίδια κατάσταση, τόνισε στον κ. Ροπόκη ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός, του «πηγαίνετε και μην σας νοιάζει, χωρίς όρους και κανόνες». Αυτό που έγινε γνωστό ήταν η αντίδραση πολλών παραγωγών σε όρους σύστασης μιας αγροτικής αγοράς, ο φορέας ελέγχου της οποίας θα κρίνει και ποιος θα συμμετέχει.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν ένας από αυτούς τους όρους θα είναι να παραδώσουν οι παραγωγοί τις άδειες που έχουν έως τώρα και να εκδοθούν νέες...

Ο κ. Καλδάνης, παραγωγός μελιού, επέρριψε ευθύνες στον κ. Ραβανό για την απουσία του από τον χώρο της αγοράς γεγονός που δεν τον έκανε γνώστη, σύμφωνα με τον κ. Καλδάνη, των αναγκών της αγοράς και των παραγωγών που συμμετείχαν σε αυτή.

Ο κ. Ραβανός μιλώντας στην κάμερα του Pamepreveza.gr, έκανε λόγο για κάποιους που θέλουν να κάνουν κουμάντο στην αγορά γιατί έτσι τους βολεύει ενώ η ΕΝΑ Πρέβεζας θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε.

Ο κ. Καλδάνης τόνισε ότι κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν να ηγούνται της αγοράς ενώ αναγνώρισε την συμβολή του προέδρου της ΕΝΑ στην στήριξη του θεσμού αλλά μέχρι εδώ... είπε ο κ. Καλδάνης


http://epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας