Πρέβεζα:Στήριξη της Δημοτικής Αγροτικής Αγοράς από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη


Tην απόφασή του να στηρίξει με κάθε τρόπο την λειτουργία της Δημοτικής Αγροτικής Αγοράς στην Πρέβεζα, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης στους παραγωγούς οι οποίοι τον επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο του . Οι παραγωγοί, οι οποίοι...
συμμετέχουν στην Αγροτική Αγορά , ζήτησαν την συνδρομή του κ. Μπαΐλη προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε το Σάββατο, όταν κλιμάκιο των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας τους ενημέρωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει επιβολή προστίμων με το αιτιολογικό ότι η αγορά δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε ότι η πιλοτική λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς αποτέλεσε πρότυπο για την υπόλοιπη Ελλάδα ,αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη παρόμοιων πρωτοβουλιών και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Όπως τόνισε ο κ.Μπαΐλης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει πολύ σύντομα στην ψήφιση του Νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει την λειτουργία των πιλοτικών Αγροτικών Αγορών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Μόσχος Κορασίδης έστειλε ήδη σχετική επιστολή προς το Δήμο Πρέβεζας. 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου και φαντάζει εντελώς άστοχο το να τεθούν ζητήματα αυτή την στιγμή , δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους παραγωγούς αλλά και την τοπική κοινωνία η οποία έχει αγκαλιάσει στην συντριπτική της πλειοψηφία τον θεσμό. «Η πολιτική των προστίμων δεν έχει θέση στην σημερινή δύσκολη για όλους συγκυρία» συνέχισε ο κ.Μπαΐλης, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο.

 Ο Δήμαρχος Πρέβεζας υπογράμμισε ότι πρώτιστο μέλημα είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγών της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω και των νομικών του συμβούλων, για να προασπίσει την λειτουργία της Αγοράς και τα συμφέροντα των παραγωγών.

 Εν τω μεταξύ κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα την έγκριση παράτασης κατάληψης δημοτικού χώρου από την Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας (Ε.Ν.Α.) για πώληση αγροτικών προϊόντων. 
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία.


πηγη..Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας