Πάνω από το 60% των τρίτεκνων οικογενειών στο Ν. Πρέβεζας έμειναν εκτός του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων

Πάνω από το 60% των τρίτεκνων οικογενειών στο Ν. Πρέβεζας έμειναν εκτός του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων καθώς όπως αναφέρει ο τοπικός Σύλλογος Τριτέκνων το Υπουργείο Οικονομικών κατέβασε από τις 12.000 στις 7.000 ευρώ το οικονομικό κριτήριο για τους δικαιούχους...


Σύμφωνα με τη διοίκηση του συλλόγου οι αιτήσεις επεξεργάστηκαν από την γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και από εκεί έγινε η έγκριση ή απόρριψη.

Να θυμίσουμε ότι στο Σύλλογο Πρέβεζας υπάρχουν 2100 μέλη- τρίτεκνες οικογένειες, που στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και περίμεναν ως μια "μικρή ανάσα" τα δωρεάν τρόφιμα της Ε.Ε. 

Από αυτούς υπέβαλαν στο σύλλογο 1050 αιτήσεις και έγινα δεκτές στο σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ 930 αιτήσεις Από αυτές εγκρίθηκαν 495 οικογένειες να πάρουν τρόφιμα και 435 απορρίφθηκαν λόγω εισοδήματος & τεκμηρίων, ενώ120 οικογένειες απορρίφθηκαν διότι υπέβαλλαν αίτηση αλλού ( Εκκλησία – Δήμος ).

Ο Σύλλογος Τριτέκνων του νομού και η Ομοσπονδία με επιστολές στα αρμόδια υπουργεία κατέθεσαν τη διαμαρτυρία τους για τα χαμηλά κριτήρια. Η διοίκηση του συλλόγου το θεωρεί πολύ άδικο, διότι όπως εξηγεί οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον τις δουλειές και τα εισοδήματα, που είχαν πριν, έχοντας τρία παιδιά να μεγαλώσουν.









Δημοτικη Ραδοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας