Πήρες προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης χωρίς να την δικαιούσαι; Κατάσχεση


Την απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης ύψους 0,35 ευρώ ανά λίτρο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Προβλέπεται...
η προκαταβολή του 25% σε όλους τους δικαιούχους. Ωστόσο, όσοι πάρουν τα χρήματα και δεν αγοράσουν πετρέλαιο, θα κινδυνέψουν με κατάσχεση. «Μαύρες λίστες» ελέγχου θα συντάσσει το υπουργείο Οικονομικών

Με λίγα λόγια το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πιστέψει όλους όσους θα κάνουν αίτηση και θα τους δώσει το 25% του επιδόματος. Στη συνέχεια όμως, προφανώς μετά τον Μάιο του 2014 που τελειώνει η σεζόν, θα κάνει ελέγχους για να διαπιστώσει ποιοι πήραν την προκαταβολή χωρίς να την δικαιούνται. 


Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση; Θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή τις κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών και ακινήτων. Αν βρει βεβαίως περιουσιακά στοιχεία να κατασχέσει.

Η απειλή ελέγχου που ενσωματώνεται στην υπουργική απόφαση, μοιάζει περισσότερο με «φόβητρο» έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει μια μικρή ένεση ρευστότητας στην αγορά.



πηγη...Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας